BE73 7331 0001 0060

Ziekenhuizen kiezen

Het bewijs van succes zit hem in het proberen.

Hoe werken we 1

Artsen Zonder Vakantie werkt op vraag van Afrikaanse ziekenhuizen. Maar het is pas bij een eerste echt samenwerken dat blijkt of we met het ziekenhuis in zee kunnen gaan. Het is daarom steeds een ervaren team dat voor de eerste keer naar een nieuwe partner gaat.

Zij hebben de belangrijke taak om te kijken of het voor AZV mogelijk is om in het ziekenhuis te werken. Om het met de woorden van onze directeur te zeggen: “The proof of the pudding is in the eating.”

Als we na de eerste missie van zowel onze vrijwilligers als het lokale ziekenhuis horen: “Het is een succes!” kunnen we een duurzaam partnerschap opbouwen. Vanaf dat moment kunnen we teams samenstellen waar ook nieuwe mensen een kans krijgen.

Werken waar het nodig is.

Als Artsen Zonder Vakantie beslist om met een ziekenhuis samen te werken, stellen we samen met de lokale directie een actieplan op. Dit plan is het startpunt van een langdurig partnerschap waarbinnen jaarlijks verschillende teams het ziekenhuis bezoeken om het te versterken.
AZV werkt in landen die door de Verenigde Naties beschouwd worden als minst ontwikkelde landen (MOL-landen) waar voldoende politieke stabiliteit en veiligheid is.

Onze vrijwilligers houden van avontuur maar hebben immers hun werk en gezin in België. Ze kunnen niet vertrekken als hun veiligheid niet is gegarandeerd. Op dit moment werken we in Kongo, Rwanda, Burundi, Tanzania, Zambia, Benin, Burkina Faso en Kameroen.

Werken voor mensen die het nodig hebben.

Naast de ligging van het ziekenhuis is het voor ons ook belangrijk te wetenHoe werken we 2 of:

  • er veel arme mensen naartoe komen
  • er personeel is dat opgeleid kan worden
  • er voldoende infrastructuur is om in te werken en te logeren.

 


Gezien onze missies meestal maar twee tot drie weken op het terrein zijn, moet het ziekenhuis ook te bereiken zijn binnen twee reisdagen…en dat zonder dat ons team gebroken is door de slechte wegen.