BE73 7331 0001 0060

Aug
7
2013

Een bewogen reis naar Rwibaga voor een missie materniteit

Een jaar na mijn eerste kennismaking met Rwibaga, in oktober 2012, ben ik terug op weg... maar ditmaal niet meer naar het onbekende! Ik kijk er al naar uit!

Vanuit ons hotel in Bujumbura breng ik jullie snel een beetje nieuws, want vanaf morgen is er van internet geen sprake meer.

We hebben net een bewogen reis achter de rug. Deze morgen hoorden we op onze heenreis naar de luchthaven dat er een brand was in de luchthaven van Nairobi en toen dacht ik: gelukkig moet ik daar niet naartoe!

Maar ik was uit het oog verloren dat Bujumbura een tussenstop was op de reis met eindbestemming Nairobi! Gevolg: een vertraging van bijna 2 uur en in plaats van 19h werd het 21h toen we konden landen. De passagiers voor Nairobi werden naar Entebbe (Uganda) gevlogen.

Alsof dit alles nog niet voldoende was, begon het vliegtuig twee uur voor onze aankomst op onrustwekkende wijze te daveren...alles rammelde (er was nochtans geen onweer) en nog geen minuut later was er een plotse en hevige diepteval, het was net alsof het vliegtuig neerstortte!

De meeste vrouwelijke passagiers begonnen te gillen. Als dit een luchtzak was, dan was het wel een abnormaal diepe en er werd ook geen uitleg over gegeven. Gelukkig zijn we toch veilig aangekomen.

Op de luchthaven werden we opgewacht door Dr. Kash die ons ook naar het hotel gebracht heeft. Hij zal met ons morgen om 8 uur verder naar Rwibaga rijden.

Maar onze volgende belevenissen zullen door afwezigheid van internet voor later zijn.

Rita Van Theemsche

August 2013