BE73 7331 0001 0060

Organisatorische capaciteitsversterking

Onze partners moeten een belangrijke rol op nemen in het regionale en nationale gezondheidssysteem. Daarom is het belangrijk dat ze hun organisatorische capaciteiten versterken.

Daarom is het belangrijk dat ze hun organisatorische capaciteiten versterken.

Om onze partners daarin te steunen, werd het programma van Artsen Zonder Vakantie uitgebreid met zendingen ziekenhuismanagement, ziekenhuishygiëne en farmacie. De uitwerking van procedures, aangepast stockbeheer, suggesties voor personeelsbeleid en een efficiënt archief zorgen voor een vlottere algemene werking van het ziekenhuis. Deze thema’s komen zowel aan bod tijdens de zendingen als tijdens regionale workshops.

Krista Vandenborre

Dr. Krista Vandenborre reisde tussen 2012 en 2013 bijvoorbeeld 2x als ziekenhuismanager naar Hôpital Général de Référence - Monvu, Oost-Congo, en sprak er met alle medewerkers van het hospitaal. Zo bracht ze samen met de lokale directeur de volledige structuur en werking van het hospitaal in kaart. Met haar aanbevelingen kan de lokale directie en het personeel de dagdagelijkse werking bijsturen en verbeteren.