BE73 7331 0001 0060

Lokaal medisch adviseur

Artsen Zonder Vakantie is ervan overtuigd dat de samenwerking met lokale vertegenwoordigers een grote meerwaarde vormt voor zijn werking.

In augustus 2013 werd dr. Marcellin Kash Karubara als lokaal medisch adviseur voor de regio van de Grote Meren aangesteld. Hij ziet toe op de samenwerking met onze partners in Oost-Congo en Burundi. Sinds januari 2017 ondersteunt dr. Mathieu Dossou als medisch adviseur de partners in Benin en sinds 1 oktober 2018 doet dr. Lucien Ndungi hetzelfde met onze partners in West-Congo.

Hun nabijheid tot de partners en hun kennis van het lokale gezondheidssysteem stelt hen in staat van dichtbij de afspraken op te volgen en, indien nodig, onmiddellijk in te grijpen. In 2017 verzorgde Dr. Dossou een lokale vorming over ziekenhuisorganisatie voor de partnerziekenhuizen in zijn regio. Dr. Ndungi organiseerde een prospectiezending om het partnerschap met twee nieuwe ziekenhuizen voor te bereiden. Een opdracht die veel ingewikkelder zou zijn vanuit onze kantoren in Mechelen… Bovendien onderhouden onze drie medisch adviseurs ook uitstekende relaties met de lokale overheden.

De functie van medisch adviseur is van fundamenteel belang om de werking van Artsen Zonder Vakantie lokaal sterker te veranderen en optimaal af te stemmen op de nationale gezondheidspolitiek. Bovendien verhogen we zo de continuïteit alsook de relevantie van onze acties.

van links naar rechts: dr. Kash Karubara - dr. Matthieu Dossou - dr. Lucien Ndungu