BE73 7331 0001 0060

Vacature: manager communicatie & fondsenwerving (m/v/x)

Artsen Zonder Vakantie zoekt voor een zo snel mogelijke indiensttreding een manager communicatie & fondsenwerving (m/v/x) in Mechelen

Artsen Zonder Vakantie is een Belgische ngo actief in de sector van de gezondheidszorg in 5 landen in Afrika (Benin, Burkina Faso, Burundi, DR Congo en Rwanda).

Onze droom -en dagelijkse inzet- is duurzame verbeteringen realiseren in onze partnerziekenhuizen omdat we sterk geloven dat iedereen recht heeft op een toegankelijke en kwalitatieve gezondheidszorg. We ondersteunen hen in het versterken van hun (para)medische vaardigheden en ook op organisatorisch, technisch en materieel vlak zodat ze hun rol in het gezondheidssysteem kunnen opnemen en die kwaliteitsvolle gezondheidszorg kunnen bieden.

Dit realiseren wij o.a. dankzij de onvermoeibare inzet van onze (para)medische en technische terreinvrijwilligers en ook dankzij de samenwerking met diverse organisaties en lokale actoren en experten. Onze partnerschappen steunen op een respectvolle dialoog, kennisuitwisseling met oog voor de lokale context, en lange termijnrelaties.

Artsen Zonder Vakantie telt een dertigtal collega’s, waarvan er een twintigtal op het kantoor in Mechelen en een tiental in onze partnerlanden Benin, Burundi en DR Congo. We kunnen gelukkig ook rekenen op de ondersteuning van heel wat vrijwilligers op het kantoor in Mechelen.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

Je maakt deel uit van het managementteam, rapporteert aan de directeur en geeft leiding aan een team bestaande uit vijf collega’s en enkele vrijwilligers.

Je stuurt het departement communicatie & fondsenwerving op inspirerende wijze aan waarbij je mensen coacht en motiveert om, binnen de kaders die je meegeeft, tot optimale resultaten te komen.

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en realisatie van het (strategische) communicatie- en fondsenwervingsbeleid en zorgt voor het vergroten van de naamsbekendheid en zichtbaarheid van Artsen Zonder Vakantie en voor de juiste positionering en profilering naar de verschillende doelgroepen.

Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de operationele, beleidsmatige, financiële en personeelsgerelateerde doelstellingen op de middellange en lange termijn binnen het departement uitgaand van het organisatiebeleid. Dit houdt o.a. de verantwoordelijkheid in voor het werven van fondsen, de interne en externe communicatie, het managen van campagnes, het onderhouden van relaties met stakeholders, het bewaken van de budgetten en het personeelsmanagement van de afdeling.

Ook ontwikkel je, samen met de andere leden van het managementteam, het strategisch meerjarenbeleid van Artsen Zonder Vakantie.

Jouw profiel en competenties:

 • Je hebt minstens 8 jaar ervaring in een gelijkaardige functie
 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma in communicatiemanagement of -wetenschappen (of gelijkaardig)
 • Je hebt interesse in -en idealiter kennis van- de wereld van de ontwikkelingssamenwerking/ngo’s
 • Je bent een inspirerende manager. Je coacht, zoekt synergie, stelt prioriteiten waarbij je kaders schept waarbinnen je ruimte geeft
 • Je hebt naast het Nederlands ook een zeer goede kennis van het Frans (zowel mondeling als schriftelijk)
 • Je hebt een strategische kijk op (marketing)communicatie en kan die ook concretiseren
 • Je hebt meer dan voeling met online communicatie en sociale media
 • Je hebt organisatietalent, weet van aanpakken en durft outside the box denken
 • Je bent flexibel, tactvol en hebt gevoel voor humor
 • Je hebt een vlotte communicatie- en schrijfstijl
 • Ervaring in een communicatiebureau/agency is een pluspunt

 

Ons aanbod:

 • Voltijdse tewerkstelling op ons kantoor in Mechelen met een contract van onbepaalde duur
 • Een loon volgens barema pc 329.01. Relevante anciënniteit wordt verrekend
 • Een 40-uren werkweek met compensatie van 1 ADV-dag per maand
 • Bijkomende voordelen: 13de maand, groepsverzekering zonder eigen bijdrage en maaltijdcheques (6€), onkostenvergoeding voor werkverplaatsingen
 • Glijdende uren en thuiswerk is mogelijk
 • Een team van enthousiaste collega’s en vrijwilligers in een internationaal kader
 • Ruimte voor ontwikkeling en opleiding


Geïnteresseerd én enthousiast?

Stuur dan snel en uiterlijk woensdag 22 januari 2020 je motivatiebrief en curriculum vitae t.a.v. Mélanie Crespin, manager ondersteunende diensten, vacatures@azv.be

We maken een eerste selectie op basis van de ontvangen kandidaturen. Nadien volgt een eerste gesprek voor de geselecteerde kandidaten. We voorzien ook een assessment door een extern bureau.


Indien je meer informatie over de functie wenst, kan je contact opnemen met An Teyssen, directeur, an.teyssen@azv.be

Artsen Zonder Vakantie voert een gelijkenkansenbeleid. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend.

Meer informatie over Artsen Zonder Vakantie op www.azv.be

Share/Save