BE73 7331 0001 0060

Vacature: Artsen Zonder Vakantie zoekt directeur

Onze missie:

Artsen Zonder Vakantie gelooft dat de lokale medische partners in hun eigen gemeenschap zelf duurzaam gestalte kunnen geven aan een toegankelijke en kwalitatieve gezondheidszorg.

Door uitwisseling van (para)medische expertise en ondersteuning op organisatorisch, technisch en materieel vlak kunnen onze partners in Sub-Sahara-Afrika beter hun rol opnemen in het gezondheidssysteem.

Dit realiseren wij mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers en in samenwerking met lokale en andere actoren.

Onze partnerschappen steunen op een respectvolle dialoog, kennisuitwisseling met oog voor de lokale context, en lange termijnrelaties.

De functie:

Je bepaalt mede de missie en strategie van Artsen Zonder Vakantie en dit in overleg met de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering, met het oog op het verzekeren van de continuïteit van de organisatie op lange termijn.

Als Directeur sta je in voor de volledige operationele leiding van Artsen Zonder Vakantie. Je inspireert en motiveert het middenkader en hun medewerkers en zorgt ook voor een helder kader waarbinnen rollen en verantwoordelijkheden duidelijk zijn afgelijnd. Je hebt een 5-tal direct reports.

Verder bouw je een uitgebreid netwerk uit, waarbij je de visibiliteit van Artsen Zonder Vakantie waarborgt en versterkt. Je onderhoudt hiertoe contacten met relevante stakeholders (diverse overheden, academische wereld, bedrijfsleven, sponsors, partners, …).

Je draagt ook zorg voor een gezonde financiële positie van de organisatie op korte en lange termijn. Hiertoe waak je over de continuïteit inzake instroom van werkingsmiddelen en detecteer je opportuniteiten en bedreigingen. Je draagt zorg voor het vervullen van wettelijke en interne verplichtingen op vlak van financiële rapporteringen (aan overheid, fiscus, RvB). Je volgt de voorziene budgetten nauwlettend op en hanteert hierbij een erg kostenbewuste attitude.

Je legt verantwoording af aan de Raad van Bestuur.

 

Jouw profiel:

  • Je beschikt over een master-diploma (of gelijkwaardig door ervaring)
  • Je blinkt uit in people management en kan hiertoe een gedegen ervaring en uitstekende referenties voorleggen
  • Je bent een geboren netwerker en beschikt over uitmuntende communicatieve vaardigheden
  • Je hebt strategisch inzicht
  • Je hebt ervaring in de NGO-wereld
  • Je bent tweetalig (Nederlands en Frans)
  • Je bent bereid tot regelmatige verplaatsingen naar de partners in Sub-Sahara-Afrika
  • Ervaring met het werken met vrijwilligers is een pluspunt

 

Ons aanbod:

Het gaat om een voltijdse (100%) en vaste (contract onbepaalde duur) tewerkstelling. Wij hebben ons kantoor in Mechelen (Rode Kruisplein 16). We bieden je een attractief remuneratiepakket, inclusief 13de maand, bedrijfswagen, maaltijdcheques en groepsverzekering. Bij de bepaling van de anciënniteit houden we rekening met relevante werkervaring. 

Artsen Zonder Vakantie voert een gelijkekansenbeleid. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend.

 

Geïnteresseerd?

Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae naar vacatures@azv.be  t.a.v. Krista Vandenborre

Meer informatie over Artsen Zonder Vakantie?

Surf naar onze website www.azv.be

Share/Save