BE73 7331 0001 0060

Nieuwe partnerziekenhuizen en capaciteitsversterkende trajecten

Na een grondige analyse op basis van onze partnercriteria, weerhield Artsen Zonder Vakantie in 2018 één nieuw kandidaat partnerziekenhuis in Benin: het zoneziekenhuis van Savalou-Bantè.

Begin 2019 organiseerde onze lokaal medisch adviseur voor die regio, Dr. Mathieu Dossou er een intakezending om de realiteit van dit ziekenhuis zo goed mogelijk in te schatten. Deze informatie dient  als input bij de opmaak van een capaciteitsversterkend traject met het ziekenhuis dit jaar. 

In West-Congo kwam het nieuwe partnerziekenhuis Kasongo Lunda erbij in 2018.

Projectcoördinator Houssynatou Sy, lokaal medisch adviseur Dr. Lucien Ndungi en verantwoordelijke programmabeheer Barbara Vandevelde trokken eind vorig jaar naar daar om samen met de lokale partners een capaciteitsversterkend traject op te maken. Ziekenhuismanagement, ziekenhuishygiëne en intensieve zorgen kwamen hierbij als prioritaire domeinen naar boven. 

    

Ook met het ‘Centre Médical avec Antenne chirurgicale de Dô’ en het ‘Centre Médical avec Antenne chirurgicale de Houndé’  in Burkina Faso, werkte Artsen Zonder Vakantie eind 2018 een eerste capaciteitsversterkend traject uit dat in 2019 van start gaat.

In het CMA de Dô zullen we werken rond de prioritaire domeinen urgenties en preventief onderhoud van medisch materiaal en in het CMA de Houndé rond algemene chirurgie, obstetrische urgenties en neonatologie.

 

 

Share/Save