BE73 7331 0001 0060

Nieuwe lokaal medisch adviseurs op bezoek

Met de opstart van ons gezamenlijk meerjarenprogramma (2017-2021) met Memisa “Le renforcement du système de santé du niveau périphérique”, zijn we aan een nieuw hoofdstuk toe in de evolutie van onze organisatie.

Om onze ambities in het Zuiden waar te maken en onze werking verder kwalitatief uit te bouwen - werd er onder andere beslist om naast onze lokaal medisch adviseur dr. Marcellin Kash Karubara de samenwerking aan te gaan met twee nieuwe lokale collega’s: dr. Lucien Mabiala Ndungi en dr. Mathieu Dossou.

Dr. Marcellin Kash Karubara is gebaseerd in Bujumbura en verantwoordelijk voor Burundi en Oost-Congo. Dr. Lucien Mabiala Ndungi is gebaseerd in Kinshasa en verantwoordelijk voor D.R. Congo regio West en Centraal. Hij was gedurende tien jaar medisch directeur van het ziekenhuis in Katako Kombe en kent de werking van Artsen Zonder Vakantie dus zeer goed.  Dr. Mathieu Dossou is gebaseerd in Parakou als medewerker van AMCES/URAMO en verantwoordelijk voor Benin. Hij werkt ook voor Memisa; ideaal binnen het nieuwe meerjarenprogramma waarin Artsen Zonder Vakantie nauw samenwerkt met Memisa.

 

Positieve evaluatie

Dr. Marcellin Kash Karubara is sinds 2014 aan boord van de organisatie. Zijn werk als lokaal medisch adviseur werd ondertussen geëvalueerd als een grote meerwaarde voor Artsen Zonder Vakantie. We ervaren een betere opvolging van onze samenwerking met de partnerziekenhuizen; we hebben een duidelijker zicht op de lokale gezondheidspolitiek en onze samenwerking met andere actoren op het terrein en met de lokale overheid is verbeterd. Daarom besloten we om ook voor de regio’s West en Centraal D.R. Congo en Benin met lokaal medisch adviseurs te werken.

 

Meeting in Mechelen

Om de organisatie tot in de kleinste details te leren kennen en om nader kennis met elkaar en met de vaste medewerkers te maken, kwamen de drie lokaal medisch adviseurs gedurende twee weken naar het hoofdkantoor in Mechelen. Samen met de medisch coördinator, de verantwoordelijke programmabeheer, alle projectcoördinatoren en verantwoordelijken van de diverse andere departementen werden meetings en workshopsessies georganiseerd.  Daarbij kwamen de verwachtingen omtrent de jobinvulling, de organisatorische manier van werken, de precieze inhoud van het meerjarenprogramma, de strategie en de samenwerking met de desbetreffende projectcoördinatoren allemaal duidelijk aan bod. Het waren twee zeer intense weken waarin de basis werd gelegd van nieuwe en mooie langdurige samenwerkingen.

 

 

Van links naar rechts: dr. Marcellin Kash Karubara - dr. Lucien Mabiala Ndungi - dr. Mathieu Dossou

 

 

 

Share/Save