BE73 7331 0001 0060

Medisch directeur van het ziekenhuis in Walungu overleden

Met droefheid melden wij u het overlijden van dokter René NKEMBA BAHATI, medisch directeur van het referentieziekenhuis F.S.Ki in Walungu, Zuid-Kivu (Oost-Congo). Hij overleed op 23 december 2017 als gevolg van een aanslepende ziekte.

Dokter René NKEMBA BAHATI geloofde sterk in de capaciteitsversterkende aanpak van Artsen Zonder Vakantie en speelde hierin ook een belangrijke voortrekkersrol.

Sinds 2000 ondersteunt Artsen Zonder Vakantie de verschillende diensten van het Hôpital F.S.Ki Walungu. In 2010 werd dokter René NKEMBA BAHATI aangesteld als medisch directeur.

Het referentieziekenhuis F.S.Ki Walungu was één van de vijf pilootpartners waarmee een strategie van capaciteitsversterking opgestart werd. Dokter René NKEMBA BAHATI toonde zich een vurig pleitbezorger van die capaciteitsversterkende aanpak.

Hij werd ook ten zeerste gewaardeerd door zijn personeel en collega-medisch directeurs, voor wie hij als een rolmodel fungeerde. De terreinvrijwilligers van Artsen Zonder Vakantie die het genoegen hadden  samen te werken met dokter René zijn allen vol lof over zijn kennis, wilskracht, leiderschap en engagement.

Wij betreuren het ten zeerste om zo een gemotiveerde en enthousiaste partner te verliezen. We wensen zijn familie, vrienden en het ziekenhuispersoneel alle sterkte toe in deze moeilijke periode.

Share/Save