BE73 7331 0001 0060

Lokaal medisch adviseur Dr. Marcellin Kash Karubara in België

Dr. Marcellin Kash Karubara werkt sinds enkele jaren als lokaal medisch adviseur voor Artsen Zonder Vakantie in Oost-Congo en Burundi.

Hij staat er in voor het opvolgen van de capaciteitsversterkende trajecten binnen de partnerziekenhuizen, voor de samenwerking met lokale experten en voor de samenwerking met lokale overheden om de werking van Artsen Zonder Vakantie optimaal af te stemmen op de nationale gezondheidspolitiek.

Om de capaciteitsversterkende trajecten van de partners in Burundi en Oost-Congo  te bespreken kwam Dr. Kash eind januari naar het hoofdkantoor in Mechelen. Het waren zeer productieve meetings waarbij het programma voor het komende jaar werd besproken.

In Burundi organiseert Artsen zonder Vakantie voornamelijk zendingen met lokale experten. Voor Oost-Congo werden de nieuwe capaciteitsversterkende trajecten afgesloten met de ziekenhuizen van Mubumbano en Walungu verder besproken. Aan de geplande activiteiten zullen een mix van terreinvrijwilligers en lokale experten deelnemen. Partnerziekenhuizen uit de regio zullen ook in elkaars activiteiten kunnen participeren. 

Share/Save