BE73 7331 0001 0060

Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid

De Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid (World Mental Health Day of WMHD) vindt wereldwijd plaats op 10 oktober, met als algemene doelstelling het bewustzijn van psychische problemen over de hele wereld te verhogen en inspanningen ter ondersteuning van geestelijke gezondheid te mobiliseren. Deze dag is een initiatief van de Wereldfederatie voor Geestelijke Gezondheid en wordt sinds 1992 gevierd. Ondertussen doen al zo’n 150 landen mee en wordt het door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Verenigde Naties (UN) gepromoot.

Lees via volgende link alles over deze bijzondere dag, die we met onze partner Fracarita Belgium extra in de kijker willen zetten: http://fracarita-belgium.org/?ID=36028&newsID=7701&nieuws=1

Fracarita Belgium en Artsen Zonder Vakantie werken namelijk samen in Sub-Sahara-Afrika in het domein van de geestelijke gezondheidszorg.
Daar dragen we bij aan de versterking van de neuro-psychiatrische centra SOSAME (Bukavu, DR Congo) en CNPK (Bujumbura, Burundi). Artsen Zonder Vakantie concentreert zich op de vorming van de artsen en in mindere mate ook de vorming van psychologen en ergotherapeuten.
Fracarita Belgium doet voornamelijk aan capaciteitsversterking van verpleegkundigen via vorming van coaches (concept « train the trainer »). Hiervoor werd een curriculum opgemaakt samen met de lokale partners. Het goed functioneren van de neuro-psychiatrische centra is een absolute voorwaarde om aan capaciteitsversterking te kunnen doen en duurzame resultaten te verzekeren. Fracarita Belgium blijft de partners daarom ook steunen op het gebied van de bevoorrading van psychotrope medicatie en structureel materiaal.
foto: Fracarita
Share/Save