BE73 7331 0001 0060

Eva De Roovere en Mastaki Bafa brengen ep uit ten voordele van Artsen Zonder Vakantie

Eva De Roovere en de Congolese muzikant Mastaki Bafa brengen samen een EP uit. Hun eerste single heet Maisha, wat “leven” betekent in het Swahili.

Een soundtrack van het dagelijks leven van België tot Congo.

Niettegenstaande het ernstige thema is het een optimistisch lied waarin leven en dood rond elkaar dansen.
Het is een meertalig album geworden: Eva De Roovere zingt in het Nederlands en het Frans, Mastaki Bafa in het Frans en het Swahili.
De productie is in handen van Michel Bisceglia die Noord en Zuid mooi in elkaar doet overvloeien. Het resultaat is een prachtige muziekcollage die lang zal blijven nazinderen.
.
Het idee groeide uit gesprekken tussen Eva De Roovere en Rik Vereecken (terreinvrijwilliger bij Artsen Zonder Vakantie). Rik leerde Mastaki Bafa kennen tijdens één van zijn werksessies in Congo en stelde de twee artiesten aan elkaar voor. Al snel was er een klik.
Aangegrepen door het werk van de ngo Artsen Zonder Vakantie besloten ze de opbrengst van hun EP aan het goede doel te storten. 
.
Bedankt Eva De Roovere en Mastaki Bafa om jullie ep 'Maisha' uit te brengen ten voordele van Artsen Zonder Vakantie!
.

Luister hier op iTunes

Luister hier op Spotify

Bekijk de teaser uit de opnamestudio hier: Maisha - YouTube

.
Music & Lyrics: Eva De Roovere & Mastaki Bafa
Drums: Boris Tchango
Bass: Desiré Somé
Label: Prova Records
Meer info via:Artsen Zonder Vakantie doet ziekenhuizen in Afrika groeien.
Artsen Zonder Vakantie staat voor een dynamisch netwerk van 600 artsen, verpleegkundigen en paramedici uit België en Afrika, die werken aan de verbetering van de zorg in een veertigtal Afrikaanse partnerziekenhuizen. Deze experts staan hun collega’s bij aan de operatietafel, in de ziekenzaal of in het labo.
Via continue professionele vormingen, medisch materiaal en infrastructuurwerken helpt Artsen Zonder Vakantie ziekenhuizen in Benin, Burundi, Burkina Faso, Democratische Republiek Congo en Rwanda groeien naar een kwalitatieve en patiëntgerichte medische zorg. Daarbij houdt de NGO maximaal rekening met de lokale eigenheid, de capaciteit en met de snel veranderende context in het vakgebied.
Artsen Zonder Vakantie gaat voor duurzame oplossingen: samen maken zij het verschil en realiseren ze impact.
De evolutie van elk partnerziekenhuis wordt jarenlang van nabij opgevolgd en het mooiste moment is wanneer Artsen Zonder Vakantie ergens niet meer nodig is. Wanneer de uitwisseling van kennis écht geneest.

Share/Save