BE73 7331 0001 0060

Eerste gezamenlijke vorming van Artsen Zonder Vakantie, Memisa en Dokters van de Wereld

Op zaterdag 16 februari 2019 organiseerden Artsen Zonder Vakantie, Memisa & Dokters van de Wereld de vorming 'Wegwijs in ontwikkelingssamenwerking' voor hun vrijwilligers.

Ondanks de stralende winterzon konden we rekenen op een grote opkomst, waarvoor dank aan alle aanwezigen!

Om de vorming voor iedereen toegankelijk te maken, organiseerden we gelijktijdig een Nederlandstalige vorming - gegeven door Luc Callaerts van 11.11.11, en een Franstalige vorming - gegeven door François Polet van CETRI. Dieper ingaan op de evolutie van ontwikkelingssamenwerking stond in beide vormingen centraal. Ook de aard van ongelijkheden tussen en binnen landen en de verschillende mechanismen die deze ongelijkheden in stand houden kwamen aan bod. Daarnaast werden de 4 pijlers van de ontwikkelingssamenwerking toegelicht. Als afsluiter kregen we een beeld van de huidige trends en de uitdagingen waarvoor de sector momenteel staat.

Een boeiende toelichting op de dynamische wereld van de ontwikkelingssamenwerking!

 

Tijdens deze vormingsdag konden vrijwilligers van de drie organisaties elkaar ontmoeten en uitwisselen over hun werk op het terrein. Het delen van ervaringen werkte inspirerend.

Artsen Zonder Vakantie, Memisa en Dokters van de Wereld blijven ook de komende jaren gezamenlijke vormingen aanbieden. De eerstvolgende vorming over “Universal Health Coverage”staat alvast gepland op zaterdag 5 oktober 2019. Graag tot dan!

Share/Save