BE73 7331 0001 0060

Een was- en droogruimte voor het ziekenhuis van Monvu

Het ziekenhuis van Monvu op het eiland Idjwi in het Kivumeer (Oost-Congo) is al jaren een partnerziekenhuis van Artsen Zonder Vakantie. Tijdens onze zendingen werken we samen met onze Congolese collega’s.  Op die manier versterken we de capaciteiten van het ziekenhuis en bieden we kwalitatieve zorg aan de bewoners van het eiland, vooral op het vlak van chirurgie en pediatrie. Ook het laboratorium en de apotheek van het ziekenhuis worden ondersteund door Artsen Zonder Vakantie.

Helaas liet de infrastructuur van het ziekenhuis nog te wensen over. Zo werd al het ziekenhuis- en operatielinnen met de hand gewassen in een lokaaltje van 2 vierkante meter met enkel een wasbak, een kraan en een stuk zeep. Vervolgens werd het linnen te drogen gelegd op het gras. Van hygiënisch oogpunt gezien was dit niet wenselijk, en vooral in het regenseizoen was het drogen van de was problematisch.

Daarom wouden wij graag een was- en droogruimte bouwen op het ziekenhuisterrein om het wassen en drogen professioneel en hygiënisch te laten verlopen.

Mede dankzij de financiële ondersteuning van AFAS Foundation werd dit tenslotte gerealiseerd. 

Het duurde een jaar om de juiste aannemer te vinden, maar eenmaal dit gebeurd was zijn de werken zeer snel gegaan. Op dik drie maanden tijd was het nieuwe gebouw klaar.

Sinds dit voorjaar beschikt het ziekenhuis van Monvu dus eindelijk over een professionele was- en droogruimte.

Share/Save