BE73 7331 0001 0060

Ebola-epidemie in Oost-Congo

Op 17 juli 2019 riep de Wereldgezondheidsorganisatie de Ebola-epidemie in Oost-Congo uit tot een noodsituatie met internationale reikwijdte.

Artsen Zonder Vakantie stuurde een boodschap van solidariteit naar al zijn partners in de regio van de Grote Meren. Dr Kash Karubara - onze lokaal medisch adviseur - volgt ondertussen samen met de partnerziekenhuizen de evolutie in de diverse gezondheidszones nauwgezet op.

Ook staan wij als organisatie dagelijks in contact met de gezondheidsautoriteiten van Zuid-Kivu.

Artsen Zonder Vakantie organiseerde al diverse opleidingen en vormingen rond Ebola-preventie. Momenteel bekijken wij samen met de lokale autoriteiten en de Wereldgezondheidsorganisatie en zijn partners hoe we verder kunnen bijdragen aan de strijd tegen deze Ebola-epidemie.

De focus van Artsen Zonder Vakantie is daarbij de capaciteitsversterking van gezondheidspersoneel rond preventieve maatregelen omtrent ziekenhuishygiëne.

Op dit moment houden we de planning van onze zendingen voor het tweede semester aan en zetten we de voorbereidingen verder.

Deze foto werd genomen tijdens één van de Ebola-vormingen die Artsen Zonder Vakantie vorig jaar organiseerde voor het (para)medische personeel van ziekenhuizen in Zuid-Kivu.

Share/Save