BE73 7331 0001 0060

In je school

Image 

Praten, praten, praten…door te praten over Afrika kunnen we andere mensen aanzetten om mee te helpen. Geef een spreekbeurt, nodig een arts zonder vakantie uit in je klas of verkoop kerstkaarten…zo beteken je écht veel voor je leeftijdsgenoten in Afrika.

Geld inzamelen

Of je nu auto’s wast met de jeugdbeweging, koekjes verkoopt of een toneel van de laatste jaars, elke euro die je naar Afrika stuurt, is welkom. Met 45 euro betaal je al een operatie van een kind in Afrika.

Raising money can be fun !

Veertig leerlingen van de middelbare school O.-L.- Vrouw Pulhof te Berchem organiseerden op 6 mei een rockfestival H2Rock als project voor hun eindwerk. De organisatie was indrukwekkend en meer dan 1200 festivalgangers genoten van het prima orkest en organisatie. Door dit succes kon een winst van 4500 Euro aan Artsen Zonder Vakantie geschonken worden. Een enorme proficiat voor die 40 geëngageerde jongelui en dank je wel !
Volg het goede voorbeeld.

Nodig een arts zonder vakantie uit in je klas

Vraag aan je leerkracht om een vrijwilliger van Artsen Zonder Vakantie uit te nodigen in de klas om te praten over zijn/haar ervaringen in Afrika. Dit is gratis, wij vragen enkel dat jullie de verplaatsingskosten betalen.

Spreekbeurt over AZV

Om je spreekbeurt goed voor te bereiden, kan je grasduinen op deze site. Vooral op het deel “over AZV” zal je vinden wat je zoekt. Heb je toch nog specifieke vragen, contacteer ons dan via het onthaal.