BE73 7331 0001 0060

Feesten, zingen of lopen voor Afrika

Image 

Wat is er fijner dan samen met je vrienden feesten of sporten en daardoor je solidariteit met Afrika betuigen…Bestaat er een betere manier om je vrije tijd te besteden? Als je niet voor Artsen Zonder Vakantie naar Afrika kan gaan, kan je ons steunen door in België een evenement te organiseren. Door het contact met sponsors en deelnemers zamel je niet alleen geld in maar sensibiliseer je ook de mensen in België voor de Afrikaanse noden.

Waarom AZV steunen?

Artsen Zonder Vakantie heeft geld nodig om de reis- en verblijfskosten van de chirurgen, artsen en verpleegkundigen te betalen en het medisch materiaal te kopen. Wij zijn afhankelijk van uw giften om onze acties door te zetten. Meer geld betekent meer zendingen, dus meer opleidingen voor Afrikaanse dokters en dus een groter aantal patiënten dat geholpen wordt.

Giften vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar!

Hoe een evenement organiseren?

Laat je fantasie de vrije loop !
Of het nu een wandeltocht is naar Santiago de Compostela of een spetterende Afrika - verkleedfuif in Bommerskonten, Artsen Zonder Vakantie staat open voor jouw creativiteit.
Wij helpen je graag met achtergrond- of projectinformatie, met promotiemateriaal van AZV en we denken graag met je mee over je inzamelactie.
Wil je een actie op touw zetten, neem dan contact op met Sarah (015 400 888).

Hoe het geld beheren?

Het is belangrijk dat u uw genodigden vraagt hun gift direct over te maken op rekening van Artsen Zonder Vakantie - IBAN: BE73 7331 0001 0060, enkel zo hebben zij recht op een fiscaal attest. Wij bezorgen u vanzelfsprekend een overzicht van de namen van de schenkers en de gestorte bedragen.

Geven vanaf de geboorte…

Mijlpalen in je leven zijn momenten die je deelt met vrienden en familie zoals verjaardagen, huwelijk, jubileum, geboorte maar ook begrafenis of herdenking. Het zijn momenten van vreugde of verdriet die een duurzaam positief effect kunnen hebben.
Vraag uw vrienden en kennissen om het geld dat ze anders zouden besteden aan bloemen, wenskaarten of geschenken, over te maken aan Artsen Zonder Vakantie.

In memoriam.

Ook andere, droevige omstandigheden, zoals een overlijden, zijn vaak een aanleiding om minderbedeelden te steunen. Zo zien wij vaker dat de familie van de overledene voorstelt om, als laatste eerbetoon aan de overledene, bloemen noch kransen te geven maar geld te besteden aan Artsen Zonder Vakantie. Door een in memoriam donatie zal uw geliefde vereeuwigd worden met een vermelding op onze site.
Toon hoe de overledene was en hoe hij herdacht wou worden: als iemand die zich inzette voor anderen, voor mensen die het minder goed hebben.

Geven via E-bay

Heb jij ook een garage vol dingen die bruikbaar zijn maar door jou al maanden niet meer worden gebruikt? Heb jij een kleerkast vol merkkleding die je niet meer draagt of een boekenkast vol eerste drukken die je niet meer leest?
Verkoop jouw spullen via E-bay ten voordele van AZV. Jij hebt weer plaats in je garage, de koper heeft een goed doel gesteund, jij krijgt een fiscaal attest vanaf 40 euro en de patiënten in Afrika hebben baat bij: een win – win –win situatie.
Hoe organiseer ik een garageverkoop?

Volg het goede voorbeeld

Wafelbakkers halen 5320 euro op in 1 week-end

Karl D. dacht “keep it simple” toen hij besloot een wafelijzer te lenen en 4 vrienden op te trommelen om wafels te bakken. Zijn eenvoudige idee groeide uit tot een evenement om u tegen te zeggen. De hele wijk - en bij uitbreiding de hele gemeente- wist ervan. Karl kwam zelfs in de krant…met het uitzonderlijk hoog bedrag dat hij ophaalde!

Rotaryclub Keerbergen Demer Dijle organiseerde een Tuin-Deco weekend voor de tuinliefhebber ten voordele van Artsen Zonder Vakantie. Het mooie weer en vooral de enorme inzet van vele vrijwilligers maakte hier een bloemrijk succes van. Hiermee worden zendingen naar het ziekenhuis in Kikwit Congo gesteund. De rotaryclub Keerbergen Demer Dijle heeft reeds verschillende keren ziekenhuizen gesteund door hun activiteiten. Waarvoor hartelijk dank.