BE73 7331 0001 0060

Bedrijven en ziekenhuizen

Meer en meer bedrijven tonen zich van hun meest solidaire en sociaal-verantwoordelijke kant en worden partner van een goed doel. Corporate Social Responsibility zit in de lift ! Herkent u uw bedrijf of ziekenhuis hierin? Word partner van Artsen Zonder Vakantie.

Waarom Artsen Zonder Vakantie steunen?

Wij kunnen de projecten die u steunt duidelijk en concreet verantwoorden.
Voor elk project wordt vooraf een doel gesteld en de realisatie daarvan wordt achteraf uitgelegd.

  • Een gedetailleerd en specifiek dossier wordt voor u opgesteld
  • Een schriftelijk rapport van de realisatie van de projecten wordt uitgewerkt
  • Foto’s van elk project zijn beschikbaar en worden u desgewenst bezorgd
  • Een arts of een andere medewerker kan in uw organisatie of onderneming een presentatie geven over uw specifiek project

Een gift

Net zoals particulieren, kunt u als bedrijf een losse gift doen aan Artsen Zonder Vakantie op rekeningnummer BE73 7331 0001 0060. Giften vanaf 40 euro op jaarbasis geven recht op een fiscaal attest dat u wordt uitgereikt in maart van het jaar volgend op de gift. Geven kan ook online.

Doorlopende opdracht

Door een maandelijkse vaste gift, wordt solidariteit een constant gegeven in uw bedrijf.
Een doorlopende opdracht geeft u zelf aan uw bank en kan op ieder moment worden stopgezet. Rekeningnummer BE05 7310 3797 5875.

Gift in natura

Organiseert u een evenement voor ons? Bent u een transportbedrijf en kunt u ons helpen met het verschepen van containers materiaal? Of leidt u een medisch bedrijf dat medisch materiaal kan leveren? Wij zijn geïnteresseerd! Mail onze verantwoordelijke fondsenwerving Marjori Han of bel 015 400 888.

Ziekenhuizen

Gaat uw personeel op missie met Artsen Zonder Vakantie en wilt u hen een hart onder de riem steken?
Zet een samenwerkingsverband op met Artsen Zonder Vakantie:

  • Stuur regelmatig van verpleegkundigen en artsen naar Afrika met Artsen Zonder Vakantie (eventueel in het kader van een wetenschappelijk verlof)
  • Werk mee aan specifieke medische projecten (vesico vagiale fistelchirurgie, externe fixator)
  • Schenk medisch materiaal.
  • Sensibiliseer patiënten en de lokale pers

Neem contact op met Marjori Han (015/400 888) om een formule op maat van uw ziekenhuis te bespreken.

Boterhammen voor Afrika

Richt (eventueel maandelijks) een “boterhammen voor Afrika-dag” in waarbij de werknemers broodjes eten in plaats van een warme maaltijd. Het uitgespaarde geld maakt u over aan Artsen Zonder Vakantie.

Zet je personeel aan het verkopen.

Verkoop van snoep, marsepein, wafels, kerstkaarten, krokussen,…Geef elke werknemer 5 inschrijvingsbonnetjes en reik een prijs uit aan de beste verkoper. Een zeer eenvoudige manier om op korte tijd een mooi bedrag bijeen te halen.

Eindejaarsbudget

Nogal wat bedrijven doen met oudejaar iets voor het goede doel. Zo kunt u besluiten geen (of goedkopere) eindejaarsgeschenken aan uw klanten/personeel te geven met de vermelding dat u een goed doel wilt steunen. Schenk uw eindejaarsbudget aan Artsen Zonder Vakantie. Of u besluit dit jaar geen kerstkaarten te sturen maar dit budget aan Artsen Zonder Vakantie te geven en u kunt uw donatie communiceren aan klanten en werknemers.

Uw evenement

Hierboven geven wij u enkele tips, vanzelfsprekend bestaan er nog veel meer mogelijkheden of combinaties. Wij ondersteunen u graag met de organisatie van uw evenement. Neem gerust contact op met Marjori Han (015/400 888) om de mogelijkheden in uw bedrijf samen te bekijken.