Een ambitieus project dat zich richt op de universele toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg ging in 2019 van start in Burundi. Samen met organisaties als Memisa, Louvain Coopération en Enabel neemt Artsen Zonder Vakantie deel aan dit project dat door de Europese Unie wordt gefinancierd.

In dit kader ondersteunen wij de districtsziekenhuizen in drie provincies op verschillende niveaus: medisch materiaal, de levering van geneesmiddelen, extra training en bijscholing van het personeel (in algemene chirurgie, verloskundige en neonatale noodgevallen, geestelijke gezondheid en preventief onderhoud biomedisch materiaal), aankoop van ambulances en noodkits… Om dit project tot een goed einde te brengen en tezelfdertijd onze gebruikelijke werking in de andere ziekenhuizen in de regio van de Centraal-Afrikaanse meren voort te zetten, breidden wij ons team in Bujumbura uit.

Artsen Zonder Vakantie heeft het hart op de juiste plaats.

Als NGO bouwen wij in 5 Afrikaanse landen duurzame partnerschappen uit met meer dan 40 ziekenhuizen die ernaar streven om kwaliteitsvolle gezondheidszorg aan te bieden aan hun patiënten.

Over ons