Elke maand publiceert het INGO Forum DRC een nieuwsbrief met de activiteiten van ngo’s actief in DRC.

Het forum moedigt een actief en constructief debat over gezamenlijke kwesties aan tussen de 115 INGO-leden. Daarnaast brengt het forum boodschappen en bezorgdheden van de leden onder de aandacht van overheidsinstanties, de ontwikkelingssamenwerking en de humanitaire hulpverlening.

In juli lag de nadruk op de activiteiten van Artsen Zonder Vakantie, met focus op onze capaciteitsversterkende strategie (Trajet de Renforcement des Capacités) in de partnerziekenhuizen.

Een mooie gelegenheid om de verbetering op het vlak van gezondheidszorg – dankzij de zendingen spoedverloskunde, neonatale zorg, en de Jenga Maarifa-opleidingen – onder de aandacht te brengen.

Binnen het kader van Jenga Maarifa heeft Artsen Zonder Vakantie een opleidingscursus over hernieuwbare energie georganiseerd voor onderhoudstechnici van 17 ziekenhuizen in de provincie Zuid-Kivu. Daarnaast werd fase 1 van de installatie van zonnepanelen in het Panzi-ziekenhuis tot een goed einde gebracht, en dit met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant.

De capaciteitsversterkende activiteiten worden gesteund door België.

Links:

 

Artsen Zonder Vakantie heeft het hart op de juiste plaats.

Als NGO bouwen wij in 5 Afrikaanse landen duurzame partnerschappen uit met meer dan 40 ziekenhuizen die ernaar streven om kwaliteitsvolle gezondheidszorg aan te bieden aan hun patiënten.

Over ons