Het Savalou-Bantè-ziekenhuis ligt in het zuidwesten van Benin en is een nieuw partnerziekenhuis van Artsen Zonder Vakantie. De eerste zending vindt eind deze maand plaats!

Het is ondertussen enkele maanden geleden dat het Savalou-Bantè-ziekenhuis een nieuwe partner van Artsen Zonder Vakantie werd. Eind 2019 bezochten onze collega’s Houssynatou Sy en Mathieu Dossou, respectievelijk regioverantwoordelijke voor Benin en Burkina Faso en medisch adviseur voor dezelfde regio, het ziekenhuis om samen te bepalen welke aspecten het ziekenhuis verbeterd wil zien.

3 domeinen

De komende drie jaren zal Artsen Zonder Vakantie het Savalou-Bantè-ziekenhuis op drie prioritaire gebieden ondersteunen:

Zorg in het operatiekwartier en postoperatieve zorg in chirurgie en verloskunde
Onderhoud en reparatie van biomedische apparatuur
Ziekenhuisbeheer
Eind februari gaat het eerste team van vrijwilligers – een anesthesist, een OK-verpleegkundige en een postoperatieve verpleegkundige – ter plaatse voor een eerste zending algemene chirurgie. Zij zullen zich in het bijzonder richten op verschillende anesthesietechnieken, pre- en postoperatieve zorg.

Motivatie en betrokkenheid

“Ik voelde een grote betrokkenheid. Het verplegend personeel is gemotiveerd en de directeur is ruimdenkend. Dit voorspelt veel goeds voor een vruchtbare samenwerking”, zegt Houssynatou.

Artsen Zonder Vakantie heeft het hart op de juiste plaats.

Als NGO bouwen wij in 5 Afrikaanse landen duurzame partnerschappen uit met meer dan 40 ziekenhuizen die ernaar streven om kwaliteitsvolle gezondheidszorg aan te bieden aan hun patiënten.

Over ons