In het Centre Neuropsychiatrique de Kamenge bouwden we een dienst psychiatrische urgenties uit. De dienst is ondertussen functioneel. Dit zorgt ervoor dat de andere hospitalisatiediensten van het centrum niet meer overbelast zijn.

We organiseerden een thematische vorming over referentie en contra-referentie met als boodschap: refereer tijdig, correct en in goede omstandigheden.

In Burundi organiseren we vooral activiteiten met lokale expertise. We namen voldoende tijd voor een goede omkadering en opvolging. We organiseerden uitwisselingen onder deze experten en elke activiteit kreeg een duidelijk briefing en debriefing, net zoals bij de zendingen met onze vrijwilligers.

Op het vlak van ziekenhuishygiëne en preventief onderhoud van biomedisch materiaal, konden de ziekenhuizen regelmatig rekenen op de begeleiding van een lokaal expert.

In het ziekenhuis van Ijenda organiseerden we in juni, een week van de chirurgie. Een arts en een verpleegkundige van de ziekenhuizen van Muyinga en van Muramvya namen hier aan deel

Artsen Zonder Vakantie heeft het hart op de juiste plaats.

Als NGO bouwen wij in 5 Afrikaanse landen duurzame partnerschappen uit met meer dan 40 ziekenhuizen die ernaar streven om kwaliteitsvolle gezondheidszorg aan te bieden aan hun patiënten.

Over ons