BE73 7331 0001 0060

Nieuws

Nieuws

Artsen Zonder Vakantie doet mee aan Dagen Zonder Vlees

SAMEN DUURZAMER ETEN

Van 1 maart tot 15 april 2017

 

Artsen Zonder Vakantie doet dit jaar weer mee aan Dagen Zonder Vlees. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten.  En dat met zo veel mogelijk mensen.

 

Waarom?

Dagen Zonder Vlees is geen pleidooi voor het volledige vegetarisme, maar een warme oproep om bewust minder vlees en vis te eten. De overconsumptie van dierlijke voeding is immers een van de grote oorzaken van de klimaatverandering. Wanneer we toch vlees eten, kiezen we best voor lokaal, duurzaam geproduceerd vlees. Nu België in de top 5 staat van landen met de grootste ecologische voetafdruk ter wereld, is deze actie een krachtig signaal

Gezocht: enthousiaste vrijwilliger voor het onthaal van Artsen Zonder Vakantie

Als onthaalmedewerker ben je het eerste aanspreekpunt van Artsen zonder vakantie en draag je bij tot het positieve imago van de organisatie. Je informeert, helpt en begeleidt onze bezoekers. Je beantwoordt binnenkomende  telefoons en verwerkt post. Daarnaast voer je licht administratief werk uit voor verschillende departementen.

Beschikbaarheid: donderdag van 8.30u tot 17 uur.

Taken:  Naast de basistaken als onthaalmedewerker sta je o.a. mee in voor dit takenpakket :

  • Je biedt algemene administratieve of praktische ondersteuning  (bv. kopiëren, klasseren …) aan 

Artsen Zonder Vakantie ontvangt bloed via drones in Rwanda

Terreinvrijwilligster Inge Vrancken ontving in het ziekenhuis van Kabgayi in Rwanda bloed via een drone. Dit kon na een zwaar busongeval ingezet worden bij de verzorging van 30 gewonden. De drone vloog op één avond drie maal tot in Kabgayi. Hierdoor konden verschillende patiënten gered worden.

Normaal duurt het ongeveer vier tot vijf uur om bloed vanuit de hoofdstad Kigali per ambulance naar het ziekenhuis van Kabgayi in de Zuidelijke Provincie te krijgen. Dat gebeurt twee keer per week. In het geval van een medische urgentie moet het bloed van het Nationale Bloedtransfusiecentrum komen en dat duurt nog langer.

Met drones is die tijd aanzienlijk korter: de vlucht