BE73 7331 0001 0060

Nieuws

Nieuws

Vrijwilligersdag 24 maart 2018

Vandaag vond in Brussel de jaarlijkse Vrijwilligersdag van Artsen Zonder Vakantie plaats. Met zo'n 175 aanwezigen die allen bijdroegen aan de gezellige sfeer werd het alweer een heel fijne editie!

Vrijwilligers en sympathisanten lieten zich tijdens de plenaire sessie en tijdens de interactieve themacafés inspireren door een boeiende mix van sprekers.

De gemoedelijke koffiepauzes en heerlijke lunch waren dan weer het ideale moment om elkaar te (her)ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

DIt jaar werd er ook een foto-expo georganiseerd met beelden die Lieve Blancquaert nam van

1000x dank aan al onze vrijwilligers!

Van 3 tot en met 11 maart is het “Week van de Vrijwilliger”. Daarom willen wij al onze kantoor- en terreinvrijwilligers graag nog eens extra bedanken voor al het fantastische werk dat zij op het kantoor in Mechelen en samen met onze partnerziekenhuizen in Sub-Sahara-Afrika verwezenlijken.  

 

Allereerste sensibiliserende campagne is een feit

Vandaag lanceert Artsen Zonder Vakantie samen met Memisa en Dokters van de Wereld haar eerste sensibiliserende campagne. Toegang tot goede gezondheidszorg is in DR Congo verre van evident. De cijfers voor moedersterfte zijn dan ook schrijnend hoog. Artsen Zonder Vakantie, Memisa en Dokters van de Wereld bundelen hun krachten om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van deze problematiek, en samen de strijd tegen moedersterfte aan te gaan. Ook toprallyrijders Stéphane Henrard, Vanina Ickx en Ari Vatanen, én verschillende bekende mama’s zetten hun schouders onder deze campagne! Hoe